اجرای نمای خشک/ 03 فروردین 1402
نمای خشک؛ اجرای نمای خشک چیست
اجرای نمای خشک یک ساختمان همانند لباس انسان که اطلاعاتی از هر فرد به دیگران منتقل می کند ، اطلاعاتی از قبیل سبک و ساختار مصالح به کار رفته و خلاقیت طراح را به دیگران منتقل می کند و در حقیقت اجرای نمای خشک ساختمان به نوعی شخصیت و هویت ساختمان است و برای همین زیبایی نما بسیار اهمیت دارد و در طراحی آن باید نهایت خلاقیت و نوآوری را به کار برد که در این نوع طراحی بستگی با کاربرد آن یعنی ساختمان تجاری ،اداری و یا مسکونی باشد طراحی متفاوتی انجام خواهد شد . در طراحی اجرای نمای خشک ساختمان از سادگی و با متریالهای مختلف می توان جذابیت خاص بصری و زیبایی خاصی برای ساختمان ایجاد کرد که در طراحی معمولا از دو سبک استفاده می شود 1-طراحی و اجرای نمای خشک 2- طراحی و اجرای نمای کلاسیک
مزایای اجرای نمای خشک
اجرای نمای خشک در مقایسه با روشهای سنتی که با استفاده از ملات سیمانی و هزاران دردسر بزرگ و کوچک انجام میشود، از مزایای بسیاری بهره مند است. در ادامه مهم ترین مزایای اجرای نما خشک ساختمان را معرفی می کنیم.
- کاهش بار مرده وارده
- مقاومت در برابر تغییرات دما
- قابلیت نصب در ساختمان های با ارتفاع متوسط و بلند
- کم کردن پرت مصالح با توجه به اجرای مهندسی
- مقاومت در برابر تغییرات دما و محیط
- کاهش اتلاف انرژی
- ایجاد تهویه در دیواره ساختمان و در نتیجه خروج رطوبت
- بالا بودن ایمنی نسبت به روش ملاتی(بخصوص در ساختمان های مرتفع)
- کیفیت و زیبایی بالا در نتیجه نهایی
- عدم داشتن ضایعات ساخت و ساز و سروصدا
- امکان بازیافت و استفاده دوباره از مصالح نمای مدرن
- سرعت بالا در اجرای نمای خشک
- پیشگیری از تابش مستقیم آفتاب و قطرات باران به دیوار اصلی ساختمان
- نگهداری آسان و تعمیر بدون آسیب به سایر قسمت های نما
با توجه به صنعتی شدن روز افزون تمامی بخش های زندگی در دنیای امروزی و درگیر بودن تمام افراد با این مقوله وهمچنین حس زیبایی شناسی و گرایش انسان به سمت زیبایی ، علم معماری و طراحی اجرای نمای خشک در ساختمان نیز طی دهه های پایانی قرن بیستم تاکنون با شتابی روز افزون دچار تحول گشته است و به سمت صنعتی شدن پیش می رود که بطور مشخص نمای ساختمان ها نیز تأثیر زیادی را پذیرا بوده که ایجاد و توسعه انواع روش های اجرای نمای خشک و مدرن در نماسازی از محورهای آن بوده است و موارد بسیار زیادی را در طراحی و انتخاب یک نمای اصولی باید در نظر داشت، ازجمله زیبایی اجرای نمای خشک، مصالح مورد نیاز برای اجرای نمای خشک، هزینه های پروژه، دوام و پایداری نما خشک می باشد که البته سیستم های نمای خشک دارای مزایای بسیار زیادی می باشد که به تفصیل در ادامه در مورد آنها بحث خواهد شد.
اجرای نمای سرامیک خشک
سرامیک خشک که از آن تحت عنوان سرامیک پرسلانی نیز یاد می شود، یکی از کاربردی ترین مصالحی است که در اجرای نما خشک ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع روشهای اجرای نمای خشک
اجرای نمای خشک ساختمان با در نظر گرفتن متریال استفاده شده در اجرای آن به انواع مختلفی تقسیم می شود. از جمله مهم ترین متریال و اجرای آن در نمای ساختمان می توان به اجرای نمای سنگ خشک ، اجرای نمای سرامیک خشک، اجرای نمای کامپوزیت، اجرای نمای کرتین وال ، اجرای نمای بتن اکسپوز ، اجرای نمای ترمووود و… اشاره کرد. این در حالی است که این نما را از نظر نوع اتصالات اجرای نمای خشک به دو دسته اتصالات نمایان و اتصالات غیر نمایان تقسیم بندی می کنند. به احتمال زیاد نام این سیستم های نما خشک بارها و بارها به گوشتان خورده است.
معایب اجرای نمای خشک در مقایسه با روش سنتی آنقدر ناچیز است که می توان از آن چشم پوشی نمود. بدین ترتیب می توان سیستم اجرای نمای مدرن را به عنوان بهترین روش اجرای نما معرفی کرد .
اجرای نمای آجر خشک
نمای خشک آجری یکی از کاربردی ترین و محبوب ترین انواع نما خشک ساختمان است. البته استفاده از این نما تنها به بخش بیرونی ساختمان محدود نبوده و امکان استفاده از آن در نماسازی داخلی نیز رایج می باشد.
اجرای نمای سنگ خشک
نمای خشک سنگ یکی دیگر از محبوب ترین انواع نما خشک ساختمان است که بدون استفاده از ملات سیمانی و دوغاب و تنها با به کارگیری پیچ و مهره فلزی قابل اجرا است.
تا بهساز نما را دارید، غم ندارید!
ارسال نظر
همه نظرات
-
ببخشید برای اطلاعات بیشتر در مورد اجرای نمای خشک سوال دارم؟بفرمایید؛ چه سوال در مورد اجرای نمای خشک دارید در خدمت هستیم