+

ایا از نمای خشک در ساختمان استفاده کنیم : آشنایی مختصر و مفید با نمای خشک

ارسال شده توسط: رحیم زاده | تاریخ انتشار: 2023-01-23 18:31:22 | dry view , Dry facade in the building , Building facades | نظرات 0

نمای خشک و هر آنچه باید درباره آن بدانیم

از نمای خشک چه می دانید؟ Should we use dry facade in the building: a brief and useful introduction to dry facade

نمای خشک اصطلاحی است که در بین معماران و افرادی که در حوزه ساختان در ایران رواج یافته و منظور از آن طراحی و ساخت نما بدون استفاده از ملات و دوغاب می باشد در حقیقت نمای خشک یکی از مدرن ترین و محبوب ترین نماهای امروزی است که در اجرای آن به جای استفاده از ملات سیمانی و دوغاب از شاسی های  نگهدارنده آهنی استفاده می کنند. همان طور که از نام آن مشخص است ، این نما به صورت خشکه چینی اجرا شده و تفاوت اصلی آن با نماهای سنتی که با ملات اجرا می شود در نحوه اتصال مصالح به بدنه سازه است. 

در حقیقت در نمای خشک، نوعی سیستم نصب سبک با اتصالات مکانیکی جایگزین ملات برای نصب نما به ساختمان می شوداگر با نماهای ملاتی آشنایی داشته باشید، حتما می دانید که در این نوع نما سطح رویه که ممکن است سرامیک، سنگ، آجر و… باشد، با استفاده از ملات سیمانی و دوغاب به سازه وصل می شود. این در حالی است که در روش اجرای نمای خشک برخلاف نماهای ملاتی، ملات و دوغاب به طور کامل حذف شده و سطح رویه توسط مجموعه ای از اتصالات مکانیکی که عمدتا از جنس فلز هستند، به سازه متصل می گردد. شاید از خودتان بپرسید که اجزای تشکیل دهنده این نمای امروزی چه چیزهایی هستند؟

اجزای تشکیل دهنده نمای خشک

اجزای تشکیل دهنده نمای خشک که یکی از پرطرفدارترین نماهای امروزی محسوب می شود، عبارتند از:

عایق حرارتی

عایق حرارتی یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده نما خشک است. این جزء در زیر کار قرار گرفته و به صورت کاملا مستقل و توسط چسب و یا اتصالات مکانیکی به بنا وصل می گردد.

چارچوب نگه دارنده

چارچوب های نگه دارنده از دیگر اجزای تشکیل دهنده نمای خشک ساختمان هستند. چارچوب های مذکور عمدتا از جنس چوب اشباع شده، فولاد یا آلومینیوم می باشند.

فضای تهویه

از دیگر اجزای تشکیل دهنده نما خشک ساختمان می توان به فضای تهویه اشاره کرد. منظور از فضای تهویه فضای خالی ای است که بین نما و عایق حرارتی به وجود می آید. وجود این فضا در اکثر سیستم های نمای خشک مشهود است. لازم به ذکر است که این فضا مانع از ورود نم و رطوبت به داخل ساختمان می شود.

متریال نمای خشک و اتصالات

متریال یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده نماهای خشک محسوب می شوند. از جمله مهم ترین متریال استفاده شده در این روش می توان به صفحات رزین اشباع شده، پشم معدنی بسیار فشرده، ورق آلومینیوم، آجرهای سفالی، کاشی و… اشاره کرد. تعدد و تنوع این مصالح موجبات گستردگی تنوع رنگ و بافت در این نوع نمای مدرن را فراهم ساخته است.

 قیمت اجرای نمای خشک 

در اجرای نمای خشک یکی از مهمترین پارامترهایی که تعیین کننده قیمت می باشد نوع متریال استفاده شده در طراحی نما می باشد و عامل بعدی در قیت تمام شده نمای خشک ارتفاع ساختمان می باشد و نحوه اجرا می باشد .

مزایای روش اجرای نمای خشک

۱- تولید صنعتی مصالح مصرفی در نمای ساختمان

۲- کاهش حجم و وزن اسکلت و فونداسیون ساختمان

۳- سازگاری با آخرین استادنداردهای ملی و جهانی

۴- نمای خشک باعث صرفه جویی در زمان

۵- قابلیت تنظیم و میزان کاری درنمای ساختمان

۶- سازگاری رفتار مصالح در مقابل تغییرات دمایی جوی

۷ طراحی مهندسی نمای ساختمان و کاهش پرت مصالح

۸- کاهش هزینه بازسازی و ترمیم ، افزایش عمر مفید و امکان بازیافت دوباره مصالح به کار گرفته شده در نمای ساختمان

انواع نمای خشک ساختمان:

جالب و در عین حال لازم است بدانید که دسته بندی نمای خشک ساختمان بر دو اساس قابل انجام است. نخست بر اساس مصالح استفاده شده در اجرای این روش و دوم بر اساس نوع اتصالات. اجرای نمای خشک سرامیک یکی از رایج ترین انواع نمای خشک ساختمان است که این روزها به طور شگفت انگیزی مورد استقبال قرار گرفته است. متریال استفاده شده در اجرای نمای خشک سرامیک، همان گونه که از نام این نما پیداست؛ سرامیک است!

اجرای نمای جی اف آر سی و اجرای نمای کامپوزیت از دیگر روش های اجرای نما خشک ساختمان هستند که طرفداران بسیاری دارند. متریال به کار گرفته شده در اجرای نمای جی اف آر سی، کامپوزیت جی اف آر سی و متریال استفاده شده در اجرای نمای کامپوزیت، ورق کامپوزیت می باشد.

از دیگر انواع اجرای نمای خشک ساختمان بر اساس مصالح استفاده شده می توان به اجرای نما خشک آجری، اجرای نمای خشک سنگ، نمای اسپایدر و… اشاره کرد. این از انواع نما خشک ساختمان بر اساس مصالح استفاده شده. حالا می رویم سراغ معرفی انواع نما خشک ساختمان بر اساس نوع اتصالات!

نما خشک ساختمان را بر اساس نوع اتصالات به دو دسته نما خشک نمایان و نما خشک غیرنمایان تقسیم بندی می کنند. می دانید تفاوت این دو چیست؟

اگر از بیرون به نمای نمایان نگاه کنید، بست های نگهدارنده مصالح را به وضوح می بینید. این در حالی است که اتصالات استفاده شده در نمای غیر نمایان به هیچ عنوان قابل مشاهده نیستند.

اگر علاقه مند آشنایی با نحوه اجرای نمای خشک ساختمان و دتایل اجرای نمای خشک هستید، تماشای فیلم اجرای نمای خشک را به عنوان یک پیشنهاد طلایی از ما پذیرا باشید!

اگر جویای قیمت اجرای نمای خشک هستید، باید خدمتتان عرض کنیم که قیمت اجرای این نمای مدرن با در نظر گرفتن مزایای نمای خشک بسیار مقرون به صرفه و ایده آل است. این روزها اجرای نمای خشک در یزد، تهران و سایر استان های ایران مورد توجه ویژه معماران قرار گرفته است. اجرای نمای خشک در ایران را به بهساز نما؛ بهترین و مجرب ترین مجری نمای خشک بسپارید و از اجرای نمای مدرن ساختمانتان لذت ببرید. اجرای نمای مدرن ساختمان شما، تخصص ماست. با ما بدرخشید!   

منبع

ارسال نظر