+

کتاب باغ آلبالو نوشته آنتون چخوف

ارسال شده توسط: رحیم زاده | تاریخ انتشار: 2023-10-14 05:37:42 | | نظرات 0

کتاب باغ آلبالو، نمایشنامه ای نوشته آنتون چخوف که اولین بار در سال 1904 منتشر شد. در داستان این نمایشنامه تراژی کمدی از چخوف، شاید پرطرفدارترین نمایشنامه او، خانواده ای به خاطر عواملی خارج از کنترل شان در آستانه از هم پاشیدگی قرار می گیرد؛ عواملی که ریشه ای عمیق در گذشته و جامعه پیرامون دارند. اعضای این خانواده که بدهی های بسیار زیادی به بار آورده اند، مجبور می شوند درختان باغ آلبالوی زیبایشان را قطع کنند و برای نجات خود از وضعیتی سخت و بحرانی، زمین باغ را به فروش برسانند. داستان این اثر، نگاهی ویژه به مفهوم بیهودگی دارد و تلاش های بی ثمر طبقه اشراف، برای حفظ شأن و جایگاه سابق خود و همچنین اقدامات بی فایده طبقه بورژوازی برای یافتن معنا و مفهوم در ثروت تازه به دست آمده خود را مورد توجه قرار می دهد.

در این نمایشنامه، ما زوال و روی کارآمدن طبقه جدیدی از جامعه را می‌ بینیم، که چهارده سال بعد در روسیه پدید آمد. داستان باغ آلبالو سعی دارد تا تغییرات اجتماعی را نشان دهد و ایده آن از تغییر حکومت‌ ها و نظام‌ های سیاسی یا تصمیم‌ های رهبران روسیه در گذشته نشات گرفته است. این تصمیمات می‌ توانند به جا به جایی قدرت در سطح جامعه منجر شوند.

 

بخشی از متن کتاب باغ آلبالو:

تروفیموف: بشر رو به جلو می رود و نیروهای انسانی تکامل می یابد. آن چه امروز از دسترس ما بیرون است، وقتی می رسد که قابل وصول می شود. به آن آشنا می شویم و درکش می کنیم، فقط باید کار کرد، با تمام قوا کار کرد، باید به آن ها که دنبال حقیقت می گردند کمک کرد. حالا در روسیه، تنها عده انگشت شماری کار می کنند. تعداد بی شماری از روشنفکران که من می شناسم عقب هیچ و پوچ می گردند. کاری انجام نمی دهند و به درد کاری هم نمی خورند. خودشان را روشن فکر می نامند، اما همه شان به نوکرهای شان توهین می کنند، با دهقانان مثل گله گوسفند رفتار می کنند.

همه شان بد درس خوانده اند. جدا و واقعا چیزی نمی خوانند. کاری انجام نمی دهند. راجع به علوم فقط داد سخن می دهند. از هنر کم سر در می آورند. همه شان خود را می گیرند. قیافه های شان جدی است. حرف های گنده گنده می زنند. مدام تئوری می بافند، در حالی که توده وسیعی از ما نود و نه درصد از مردم مثل بردگان زندگی می کنند، با کم ترین ناملایمات از جا در می روند و مشت به چانه طرف حواله می کنند. بدوبیراه می گویند... غذای مردم بد است. توی اتاق های خفه و بی هوا می خوابند. در کثافت می لولند.

همه جا پر از ساس است. گند و عفونت و رطوبت همه جا را پر کرده است. اخلاق همه از دست رفته است و به طور آشکار همه مردمی که حرف های قشنگ قشنگ می زنند و به حرف چسبیده اند، قصدشان اغفال و بستن چشم ما و دیگران است. کجا است موسساتی که این همه از آن ها حرف می زنند؟ یک بنگاه نگاه داری اطفال به من نشان بدهید. کتابخانه های شما کجا است؟ کتابخانه ها و بنگاه های نگاه داری اطفال فقط در رمان ها و افسانه های ما هست. اما وجود واقعی آن ها قصه سیمرغ و کیمیا است. ولی آن چه در اجتماع ما واقعا وجود دارد، گند و کثافت، ابتذال و وحشی گری است. من از این قیافه های جدی وحشت دارم، این قیافه ها چنگی به دل من نمی زند، از حرف های گنده گنده واهمه دارم. بهتر است اصلا حرف نزنیم.

درباره نویسنده کتاب آلبالو آنتون چخوف:

آنتون چخوف در ۲۹ ژانویه ۱۸۶۰ در شهر تاگانروگ، در جنوب روسیه، شمال قفقاز، در ساحل دریای آزوف به دنیا آمد. پدربزرگ پدری‌ اش در ملک کنت چرتکف، مالک استان وارنشسکایا، سرف بود. وی توانست آزادی خود و خانواده خود را بخرد. پدرش مغازه خواربار فروشی داشت. او مرد مذهبی خشنی بود و فرزندانش را تنبیه بدنی می‌کرد.

آنتون چخوف، پزشک، طنزنویس، نمایشنامه نویس، داستان نویس برجسته روس است. چخوف در طول عمر خود دچار بیماری شد و زندگی کوتاهی داشت تا در نهایت در سن ۴۴ سالگی بر اثر خون ریزی مغزی در گذشت. اما در همین مدت کوتاه بیش از ۷۰۰ اثر ادبی از خود به جا گذاشت که نشان از استعداد بی نظیر او در عرصه ادبیات است. او در زمینه نمایش‌ نامه نویسی آثار خارق العاده ‌ای همچون باغ آلبالو از خود به جا گذاشته است و او را مهم ‌ترین داستان کوتاه‌ نویس می‌ دانند. همچنین می توانید وارد لینک زیر شوید و کتاب های نویسنده آنتون چخوف را خریداری کنید.

https://ketabtala.com

ارسال نظر