+

کتاب اوستا کهن ترین سرودهای ایرانیان

ارسال شده توسط: رحیم زاده | تاریخ انتشار: 2023-07-21 07:17:54 | | نظرات 0

کتاب اوستا اثر جلیل دوستخواه کهن ترین سروده های ایرانیان را در بردارد و کتاب پیش رو، گزارش و پژوهشی است از دکتر جلیل دوستخواه، ایران شناس، ادیب و مترجم مشهور کشور که یکی از بهترین نسخه های در دسترس، کتاب اوستا می باشد.

کتاب اوستا علاوه بر این که در زمره کهن ترین نوشتارهای به جا مانده از ایرانیان و کتاب دینی مزداپرستان به حساب می آید، یک گنجینه فرهنگی و میراث مشترک برای تمام جهانیان نیز محسوب می شود. پدیدار شدن قسمت های مختلف این گنج کهن، به زمانی حدود نیمه هزاره دوم، پیش از میلاد مسیح نسبت داده می شود و این بخش های گوناگون، سینه به سینه منتقل شد تا بالاخره در دوران ساسانی، هرآن چه از آن موجود بود، به شکل مکتوب و مدون به نگارش درآمد. با این حال، گذر زمان و اتفاقات مختلف، اجازه نداد که اوستا به همان شکل مدون و دست نخورده دوران ساسانیان، به دست نسل های بعدی برسد.

با خرید کتاب اوستا، با بخش های مختلف آن که شامل پنج قسمت است و یکی از بخش ها یسنه یا سخنان زرتشت است آشنا خواهید شد؛ از دیگر بخش ها می توان به یشتها یا سرودهای نیایشی، وندیداد، ویسپرد و خرده اوستا اشاره نمود که از این میان، تنها سرودها یا گات ها، متعلق به خود زرتشت است و باقی موارد طی اعصار مختلف، به وسیله افراد گوناگونی تالیف شده است.

 

بخشی از متن کتاب اوستا:

می دانیم که پیشینه برخی از اسطوره ها و داستان های پهلوانی و آیین هایی که در بخش های پسین اوستا و نیز در پاره ای از کتاب های دینی زرتشتی به زبان پهلوی باقی مانده است، تا دوران فرهنگ و تمدن مشترک هند و ایرانی می رسد و همه نشانه های نخستین روزگار زندگی اجتماعی این اقوام را در بر دارد. این نهاد های کهن، پس از دگرگونی سازمان های قبیله ای، توسعه و تکامل یافت و به گونه قصه ها و روایت های شفاهی جداگانه نزد هندوان و ایرانیان باقی ماند و پاره ای از آن ها که ثبت و ضبط شده بود در مرحله معینی به عنوان بخشی از متن های مذهبی پذیرفته شد. داستان ها و روایت ها و آیین هایی که در سرود های ودایی هندوان باقی مانده، از این قبیل است و به ویژه مشترک بودن بسیاری از نام ها و پهلوانان داستان ها و همانندی آیین ها با آن چه نزد ایرانیان مانده است ریشه و بنیاد یگانه این یادگارهای قرون و اعصار را نشان می دهد.

ای اهورامزدا مبادا هرگز کار ناشایستی از من سرزند که مورد خشم تو قرار گیرم. ای راستی و ای اصل پاک منشی پیوسته می کوشم تا تورا بستایم. ای کسی که آرزوهای ما را بر می‌ آوری، تو را از ته دل درود می‌ گویم، چه می ‌دانم نمازی که از روی ایمان و اعتقاد کامل انجام شود به درگاهت پذیرفته خواهد شد، ای کسی که امید بهشت ما به سوی تو است.

ای مزدا به سوی من آی و مرا از بخشش منش پاک و راستی برخوردار ساز تا به وسیله آموزش آیین مقدست، گمراهان و بدکاران را به راه راست رهبری کنم و بر دشمنی بدخواهان چیره شوم.

 

زندگینامه نویسنده کتاب اوستا جلیل دوستخواه:

جلیل دوستخواه، زاده ۱۳۱۲ اصفهان، ایران‌ شناس، پژوهشگر، نویسنده، ادیب، شاهنامه‌ پژوه و مترجمِ معاصرِ ایرانی است. وی در سال‌ های ۱۳۱۷ تا ۱۳۳۱ خورشیدی، دوره‌ های مکتب خانه، دبستان، سه ساله آغازِ دبیرستان و دوساله دانش ‌سرای مقدماتی شبانه ‌روزی را در همان شهر زادگاهش، اصفهان گذراند. جلیل دوستخواه، در سال‌ های ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۴ دوره ۱۸ ماهه خدمت سربازی خود را در تهران و فارس گذراند. دوستخواه سال ‌های ۱۳۴۷ تا ۱۳۶۰ را با سمت استادیاری و دانشیاری تمام‌ وقت در دانشگاه اصفهان و نیز با عنوان استاد میهمان در دانشگاه جندی ‌شاپور اهواز و در فرصت پژوهشی یک‌ ساله در دانشگاه درهام در شمال خاوری انگلستان گذراند و به تدریس و پژوهش پرداخت. دکتر جلیل دوستخواه بیشتر در زمینه زبان و ادبیات فارسی به ویژه شاهنامه‌ شناسی و حماسه ‌سرایی در ایران، پژوهش ‌ها و ترجمه ‌هایی را انجام داده ‌است.

شما می توانید برای تهیه این کتاب وارد لینک زیرشوید و از بخش دسته بندی کتاب های دینی، کتاب مورد نظر را خریداری کنید.

آدرس فروشگاه اینترنتی کتاب طلا: میدان انقلاب، خیابان انقلاب، خیابان دانشگاه، کوچه رستمی، پلاک 11 واحد 5

شماره تماس: 09128885240

https://ketabtala.com

ارسال نظر